oppskrift på verdas beste sjokolade/karamellkake!


her kjem oppskrift på mi fantastiske, mektige og berømte langpannekake. saftig og kaloririk som fy altså.

sjokoladebunn
400 gr smør
4,5 dl vatn
8 ss kakao
9 dl sukker
1 beger seterrømme
8 dl kveitemjøl
1 ts salt
2 ts natron
4 egg


kok opp smør, vatn og kakao i ein kjele. tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandinga. bland inn rømme, kveitemjøl, salt, natron og lett sammenvispa egg.

dekk en langpanne med bakepapir, og hell i røyra. stekes i omnen på midtarste rille ved 180 grader i 30-40 min.

 
karamellglasur
100 g smør
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup (ca. ein halv boks à 500g)
1 ts vaniljesukker
alle ingrediensane has i ein kjele og kokes opp. rør rundt og la det koke i ca. 5-7 minuttar. la karamellglasuren avkjølast litt, lag fyrst "prikker" i kaka med ein gaffel, hell så karamellglasuren over kaka slik at den fordelast jamt. sett kaka til kjøling mens du byrjar på sjokoladeglasuren.




sjokoladeglasur
100 gr smør
4 ss kakao
6 ss fløte
1 ts vaniljesukker
5 dl melis

ha smør, kakao, fløte og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smelta. bruk ein handmiksar og bland inn melisen slik at du får ein jevn og glatt glasur. fordel så glasuren over den avkjølte kaka med karamellglasur. la stå kjølig eller server den med ein gong. dette er ei kaka som gjerne blir betre om det står ei natt. 
 



❤ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar